Missie

Hoe maken we leraren en leerlingen digitaal geletterd?
Hoe maken we ze in het bijzonder bekend met computational thinking?
Via ons vernieuwde platform willen we leraren blijven inspireren en motiveren om met computational thinking aan de slag te gaan. Dat willen we op een laagdrempelige en praktische manier doen.
Leren programmeren lijkt een hype te worden. Er is een groot aanbod aan hardware, software en trainingen om kinderen te leren programmeren. De intentie en kwaliteit van deze producten en diensten is wisselend. Veel leraren en bestuurders zien door de bomen het bos niet meer.
Wij willen een onafhankelijk, innovatief en duurzaam platform bieden voor het onderwijs door het onderwijs. Op dit platform vindt men inspirerende lesvoorbeelden die direct in de praktijk te gebruiken zijn. Daarnaast onafhankelijke recensies van hard- en software en challenges waarmee kinderen zelfstandig keuzes kunnen maken in wat zij graag willen leren wanneer het om digitale vaardigheden gaat. Wil je app- ontwikkelaar worden, game-designer of robots programmeren. Via ons nieuwe platform leer je hoe je daarmee een start kunt maken.